Öncelikle uzun zamandır cevap yazmadığım için kusura bakmayın. Ayrıca kişiler üzerinden değil düşünceler üzerinden fikirlerimi belirteceğim için her satırı tek tek alıntılayarak cevap yazacağım.
ya ben nadiren girmekle beraber uğramıyor da değilim
Sıkıntı şu ki arkadaşlar diğer sitelere gösterdiği rağbetin ancak yüzde birini buraya gösteriyor, son dönemlerde artık bende bu düşünceye uyduğum için çok fazla sitede kalmıyorum.
ama şunu anlamıyorum burası herkesin birbirini tanıdığı bir yer değil ben tutup da herkese sen kimsin adın ne dememeliyim. başka yerlerde çok farklı nickler kullanılabilir ama burada keşke arkadaşlar isimlerini kullansa da daha rahat tanısak.
İsim konusu çok mantıklı. Nickin altında isimde kullanılılrsa daha güzel olur...
Hayır herşey bitti de bu mu kaldı ? Konu
açıp herkesin fikrini sormadık mı ? Neden bu düşüncelerinizi orada belirtmediniz ? Çünkü siteye çok nadir uğradığınız için yazdıklarımızdan haberdar değildiniz.
ayrıca takip noktasındada özellikle kolejden ayrıldıktan sonra 3. yıldan itibaren bir çeşit kopma yaşanıyor hele ki üniversite bitip iş hayatı başladıysı hatırlamak daha da zorlaşıyor o yüzden insanları hoş görmek gerekiyor sanırım.
Bu duruma kesinlikle katılıyorum, hele belli dönem yüz yüze görüşmemiş insanlar birbirinden çok fazla uzaklaşıyor. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye boşuna dememişler. İşte biz bu durumun oluşmasını engellemek aramızdaki bağları kuvvetlendirmek için uğraş vermiştik ama nafile aradaki bağ falan hikaye imiş. Ama şunu da gördüm platformla ilgilenirken buradaki arkadaşlarla aramızda epey muhabbetimiz oldu en azından halen görüşebiliyoruz.

bir tavsiye de bu işi organize edenlere facebook'taki üyelik daha aktif kullanılabilir ve buranın reklamı orada daha kuvvetli yapılabilir bence.
Zaten organize eden arkadaşlarımız artık facebook üzerinden event oluşturup oradan haberleşiyorlar imiş. Bu konuya ayrıca uzunca değineceğim için çok fazla detaya inmiyorum.
1-Site portalına ne oldu... sitenin kullanımını pratikleştirmesi açısından ii olabilir... bir daha koyarsak daha ii olur... böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
Portala ne olduğuna gelince, çok fazla arayüzü eskimişti gerek temasını yenilemek istiyorduk gerek daha canlı tutabilmek için. Ancak bu o kadar kolay bişey değil zamanımızın büyü bir kısmını buraya ayırmak icab eder ki bu fırsatı bir türlü yakalayamadık malasef. Daha sonra da bu olayın çok da önemli olmadığını düşündük çünkü zaten siteye 3, 5 kişi giriyor bu arkadaşlar da bu duruma takılmayacaklarını umuyorduk.
2-eskiden sitede köşe yazıları bölümü vardı... çok sert tartışmalar geçebiliodu... ama hiç olmazsa bir hareketlilik vardı... tekrar benzer bir bölümün açılması orta vadede siteye ilgiyi arttırır diye düşünüyorum.. mümkün mü?
Bu cümleyi en az 10 kez okudum acaba yanlış mı anlıyorum yoksa arkadaşlar köşe yazısı bölümünü tekrar mı aktif hale getirmemizi mi istiyor ?
İnsaf

Bilenler bilir, daha önce böyle bir bölüm vardı ancak arkadaşlar haftalık olan yazıyı yok onu bahane ettiler yok bunu bahane ettiler bi şekilde haftalık değil yıllık yazıldı ! (Gerçekçi sebepleriniz olabilir ama her defasında olursa bu iş bıkkınlık derecesine gelir. ) Artık bu yazıların gelmesi için peşinde koşacak kadar effor sarfetmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum ki zaten kimsenin yazı yazdığı falan yok.
3-yesevi mezunları genel itibariyle eli kalem tutan arkadaşlar... acaba foruma bir alt başlık olarak "yazılar" bölümü ona da alt başlık olarak "akademik-edebiyat-güncel/siyaset" vb... oluşturulduğu taktirde aynı bölümde eğitim gören arkadaşlar arasında bir etkileşim ve bunun sonucunda da daha faydalı ve uğrak bir forum ortaya çıkar kanaatindeyim... eğer bu tür bi bölüm açılırsa ilk etapta ahmet yükseltürk, m. ertin, fatihan, vb... rol ve görev almak isteyen arkadaşların insiyatifi ile güzel bir faaliyet olmaz mı?
Yukarda belirttiğim gibi yazı artık kimse yazmıyor hadi onuda geçtim,
kişisel sayfalar açtık ne oldu ? Herkes birer yazı ekledi daha sonra arazi range rover.
4-"Nerede bu millet" diye bir başlık atılmış.. bence geçen dönemlerde siteye çok güzel bir katılım söz konusuydu... ama forum ortamı sani hiç bir tartışma olmadan, hiç kimsenin birbirini kırmadan kurabileceği ve yürütebileceği bir ortam olarak görüldü diye düşünüyorum... fakat bence foruma hareket katan asıl nokta o tartışmalardı... acaba yeniden fikirlerin tartışıldığı bir ortamın kurulması ve tamamen sansürsüsz olması mümkün değil midir?
Tartışmadan ziyade arkadaşların birbirlerine hakaret etmeye başlaması böyle bir ortamın oluşmasını imkansız kıldı.
5-yesevi mezunu hukukçu olan ve bu siteye aktif olarak katılabilecek benm bildğim en az 5 kişi var... diğer hukuk bölümünde okuyanlar ve hukuka ilgi duyan arkadaşlarla beraber bu sayının artacağı da muhakkaktır... bundan dolayı yeseviliyiz.bize bağlı yesevihukuk ve ya genCsoru tarzında bi adreste böyle bir ortam oluşturulabilir mi?
Bu olabilir ama çok fazla ilgileneceğinizi düşünmüyorum ama yaparsanız teknik olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Site neden ilgi görmüyor denirse. Herkes istiyor ama beceremiyor. Kiminin interneti yok, kiminin vakti yok, kimi zaten aktif değil niye gireyim diyor, arkadaşlarla haberleşme facebook üzerinden yapılıyor artık, siteye tepki gösteren olup girmiyorlar vs. Bence gene iyi gidiyoruz

Ahmet internetin içinde olduğundan ve organizasyonlarda genelde bulunduğu için 2 cümle ile herşeyi anlatmış aslında. Gerçekten iyi gidiyoruz. Koskoca Türkiye'deki mezun sitelerinde Alexa
sıralamasında bile ilk 10da yer alıyoruz. Düşünün diğer mezun sitelerinin halini ?
Ayrıca 5. maddede sen sadece kendi bölümün ile ilgili düşünmüşsün. niye sadece hukuk ve siyasi bir tartışma& bilgi alışverişi olsun ki ? Her bölüm ile ilgili olsa kime zararı var ?
tabi bu düşüncem belki hukuk bölümünde okuduğum için oluşmuş olabilir. diye belirtmiş. Diğer bölümler için neden olmasın ?