Özel Yesevi Lisesi Mezunlari--nin Paylasim Platformu
Eylül 11, 2010, 04:08:22 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Üniversite Tanıtımları Tercihdonemi.com

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Nerede bu millet ?  (Okunma Sayısı 862 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpinux
Kurucu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sosyal mesaj!

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 13, 2009, 11:36:09 ÖÖ »

Dun gece boyle bir yazi yazmayi dusunuyordum,bundan daha onceki yazima benzer ancak sonradan dedim milletin isi gucu vardir nerede olsunlar dedim.Daha sonra arkadaslarin blog`larinda yeni neler var diye gezinirken gokselin yazısına;
Alıntı
Okulumuzun mezun sitesinde bir süre öncesine kadar tartışmalar hiç eksik olmazdı… Yazılan köşe yazıları, güncel olaylar, ideolojik çatışmalar vs… sebeplerle yazılan yazı ve yorumlar; bazen tatsızlık olsa da keyifliydi… Bilmiyorum neden, son aylarda herkes kabuğuna çekilmiş… Artık aktif olan başlıklar vakit kaybından ibaret olduğunu düşündüğüm geyik yapılan bölümler…

Neyse… Umarım mezun sitemiz eski haline döner de ayrı bloglarda, adeta ayrı hücrelerden haykıracağımıza aynı koğuşta kavga ede ede, tartışa tartışa, bağıra çağıra derdimizi anlatırız….

Site yönetimine duyrulur…:)…Selametle…
denk geldim.
Duygularima tercuman olmus diyebilirim.Ne var ki eskiden bir iki kelam olsa bile arkadaslar siteyi ziyaret ediyorlardi ancak simdilerde kim kime dum duma. linkleride sildigimizden dolayi google`dan bile misafir gelmiyor haliyle cevrimici listesinde kimseyi gorememek uzucu bir durum olsa gerek.
Ancak saniyor musunuz ki bu bizim liseyi ait ozel bir durum diger mezun sitelerinde boyle seyler yasanmiyor tam aksine gozlemledigim kadariyla ne kadar geyik de olsa en aktif ve guncellerden bir tanesi bizimkisi.Ancak eskisi gibi girenlerin cok oldugu donemleri geri istedigimizde asikardir.

Niye bu kadar az ziyaret ediliyor sorusuna baya bir cevap bulunur,ancak bunlara cozum bulmak gerekiyor.
Umit ederiz ki eski performansimiza en kisa zamanda yeniden kavusuruz.

Ayrica eski gunler aklima nereden geldi derseniz tam 1 sene olmus yasinin bu konuyu acmasi :)Uzerinden neler gecti tekrar bir sevgililer gunune geldik.
SoNnE
07(2)
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

life is pain...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 27, 2009, 04:55:01 ÖÖ »

kimsenin girememesinin nedeni teker teker siteye girenlerin siteyi terketmesinden kaynaklanıyor. finallerdi tatildi tabi bunlar da bir neden.daha doğrusu neden idi. ama şuanda bilmiorm insan birkaç zaman girmeyince heralde unutuyor girmeyi.çok nadir yazı yazılıyor artık bişiler yapmak lazım  Buba

Herşey dün gibi, inan gelir geçer; bilemezsin kiymeti hayat bizi içer...
ahmetturkov
06
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 02, 2009, 01:22:33 ÖÖ »

Yani, yapmak lazım. :) Açıkçası ben son yazılanlara bakınca bu konuyu görmemişim. Bir sorun var herhalde.
tahacan
03
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2009, 12:21:58 ÖÖ »

ya ben nadiren girmekle beraber uğramıyor da değilim ama şunu anlamıyorum burası herkesin birbirini tanıdığı bir yer değil ben tutup da herkese sen kimsin adın ne dememeliyim. başka yerlerde çok farklı nickler kullanılabilir ama burada keşke arkadaşlar isimlerini kullansa da daha rahat tanısak.
ayrıca takip noktasındada özellikle kolejden ayrıldıktan sonra 3. yıldan itibaren bir çeşit kopma yaşanıyor hele ki üniversite bitip iş hayatı başladıysı hatırlamak daha da zorlaşıyor o yüzden insanları hoş görmek gerekiyor sanırım.
bir tavsiye de bu işi organize edenlere facebook'taki üyelik daha aktif kullanılabilir ve buranın reklamı orada daha kuvvetli yapılabilir bence.
BrtCck
09
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2009, 09:57:37 ÖÖ »

İsim konusu çok mantıklı. Nickin altında isimde kullanılılrsa daha güzel olur...

Ağlamaktan yoruldu, bitti tükendi gözlerim...
Bana kafa tutanları etkiledi sözlerim...
Nargile gibi yandım dayanamadı közlerim...
Yalnızlık bana arkadaş oldu ey koca dünya...

// Berat ÇİÇEK - © 2009

Comming Soon...!
goksel
07(2)
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2009, 04:46:12 ÖS »

Site Yönetimine Duyrulur! :D merak ettiğim bazı noktalar...

1-Site portalına ne oldu... sitenin kullanımını pratikleştirmesi açısından ii olabilir... bir daha koyarsak daha ii olur... böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

2-eskiden sitede köşe yazıları bölümü vardı... çok sert tartışmalar geçebiliodu... ama hiç olmazsa bir hareketlilik vardı... tekrar benzer bir bölümün açılması orta vadede siteye ilgiyi arttırır diye düşünüyorum.. mümkün mü?

3-yesevi mezunları genel itibariyle eli kalem tutan arkadaşlar... acaba foruma bir alt başlık olarak "yazılar" bölümü ona da alt başlık olarak "akademik-edebiyat-güncel/siyaset" vb... oluşturulduğu taktirde aynı bölümde eğitim gören arkadaşlar arasında bir etkileşim ve bunun sonucunda da daha faydalı ve uğrak bir forum ortaya çıkar kanaatindeyim... eğer bu tür bi bölüm açılırsa ilk etapta ahmet yükseltürk, m. ertin, fatihan, vb... rol ve görev almak isteyen arkadaşların insiyatifi ile güzel bir faaliyet olmaz mı?

4-"Nerede bu millet" diye bir başlık atılmış.. bence geçen dönemlerde siteye çok güzel bir katılım söz konusuydu... ama forum ortamı sani hiç bir tartışma olmadan, hiç kimsenin birbirini kırmadan kurabileceği ve yürütebileceği bir ortam olarak görüldü diye düşünüyorum... fakat bence foruma hareket katan asıl nokta o tartışmalardı... acaba yeniden fikirlerin tartışıldığı bir ortamın kurulması ve tamamen sansürsüsz olması mümkün değil midir?

5-yesevi mezunu hukukçu olan ve bu siteye aktif olarak katılabilecek benm bildğim en az 5 kişi var... diğer hukuk bölümünde okuyanlar ve hukuka ilgi duyan arkadaşlarla beraber bu sayının artacağı da muhakkaktır... bundan dolayı yeseviliyiz.bize bağlı yesevihukuk ve ya genCsoru tarzında bi adreste böyle bir ortam oluşturulabilir mi?

Namazda Allah'in birliğine şehadet eden parmağim asla bir tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktir...(S.K.)
Kürşad ÜNAL
09
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

~S!Lent~

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2009, 08:24:13 ÖÖ »

Soruların bir kısmına ben cevap vereyim göksel abi.

1. Portal dedin. Portal öyle he deyince olucak bir şey değil ki alper abiler uğraşıyordur.
2. Köşe yazıları bölümü tekrar açılabilir : )
3. Bu konuda bir yorumum yok : ) Çünkü bununla sizin ilgilenmeniz gerekiyor. (:
4. Ben henüz 4 üyeden fazla online göremedim. Galiba abilerimiz reelde yogunlar. Bir nedenleri vardır. Bizim dönemden pek birşey çıkacagını zannetmiyorum. (:
5. Bu soruna aslında benim bir fikrim var. Bir kategori açsak oraya alt bölüm olarak hukuk,işletme,matematik,mühendislik vs açsak oradan soru~cevap yapsak BENCE daha güzel olur hem farklı siteye yönlendirilmemiş oluruz hemde sitenin hiti biraz daha artmış olur..

Kürşad ÜNAL // © 2oo9
goksel
07(2)
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2009, 11:22:35 ÖS »

kürşatcım (hangi kürşat olduunu hatırlayamadım kusura bakma...) ;

1-önceden bir portal vardı ve bu kaldırılmıştı... en azından bunun tekrar konulması yerinde olacaktır
2-inş
3-...
4-siz bilmezsiniz :) daha lise öğrencisiken buralar baya şendi... baya aktif bölümler vardı... ama daha sonra sansür, tartışmalar vs... sebeplerden dolayı kimse girmemeye başladı... işte o eski ortamın tekrar oluşması gerekecek...
5-benm bahsettiğim mesele soru cevap şeklinde bir çocuk oyunu değil.... yine bir tartışma ortamı yaratabilme... bunun için de en müsait konular genellikle hukuki ve siyasi meselelerde çıkıyor... siyaset işin içine girince arkadaşlıklar bozuluyor... öte yandan hukukçuların fikir alışverişinde bulundukları bir ortamda bir süre sonra diğerlerine nisbeten daha kolay bir şekilde akademik ürünler ortaya çıkabilir... tabi bu düşüncem belki hukuk bölümünde okuduğum için oluşmuş olabilir... diğer bölümlde okuyan arkadaşlar da kendi bölümleri ile ilgili bu tür aktivitelerde bulunabilirler...

Namazda Allah'in birliğine şehadet eden parmağim asla bir tağutun hükmünü onaylayan tek bir harf bile yazmayacaktir...(S.K.)
ahmetturkov
06
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 25, 2009, 02:11:25 ÖS »

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. Evet göksel dediğin gibi birçok hukukçu oldu yesevi mezunu. Fikirlerinizi, okuduklarınızı paylaşın, gerçekten ilgi duyuyorum. Fakat seviyeli tartışma olması lazım. Paylaşmadan sonra ilgili kategorilendirmeler yapılır.

Site neden ilgi görmüyor denirse. Herkes istiyor ama beceremiyor. Kiminin interneti yok, kiminin vakti yok, kimi zaten aktif değil niye gireyim diyor, arkadaşlarla haberleşme facebook üzerinden yapılıyor artık, siteye tepki gösteren olup girmiyorlar vs. Bence gene iyi gidiyoruz :)
Kürşad ÜNAL
09
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

~S!Lent~

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2009, 12:34:33 ÖÖ »

göksel abi şu alper kurt, gezicilerle aynı sınıfta olan kürşad'ım ben (:
yani o gruptaki diyelim..

Ayrıca 5. maddede sen sadece kendi bölümün ile ilgili düşünmüşsün. niye sadece hukuk ve siyasi bir tartışma& bilgi alışverişi olsun ki ? Her bölüm ile ilgili olsa kime zararı var ?

Kürşad ÜNAL // © 2oo9
Alpinux
Kurucu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Sosyal mesaj!

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2009, 05:28:47 ÖS »

Öncelikle uzun zamandır cevap yazmadığım için kusura bakmayın. Ayrıca kişiler üzerinden değil düşünceler üzerinden fikirlerimi belirteceğim için her satırı tek tek alıntılayarak cevap yazacağım.

Alıntı
ya ben nadiren girmekle beraber uğramıyor da değilim
Sıkıntı şu ki arkadaşlar diğer sitelere gösterdiği rağbetin ancak yüzde birini buraya gösteriyor, son dönemlerde artık bende bu düşünceye uyduğum için çok fazla sitede kalmıyorum.
Alıntı
ama şunu anlamıyorum burası herkesin birbirini tanıdığı bir yer değil ben tutup da herkese sen kimsin adın ne dememeliyim. başka yerlerde çok farklı nickler kullanılabilir ama burada keşke arkadaşlar isimlerini kullansa da daha rahat tanısak.
Alıntı
İsim konusu çok mantıklı. Nickin altında isimde kullanılılrsa daha güzel olur...
Hayır herşey bitti de bu mu kaldı ? Konu açıp herkesin fikrini sormadık mı ? Neden bu düşüncelerinizi orada belirtmediniz ? Çünkü siteye çok nadir uğradığınız için yazdıklarımızdan haberdar değildiniz.
Alıntı
ayrıca takip noktasındada özellikle kolejden ayrıldıktan sonra 3. yıldan itibaren bir çeşit kopma yaşanıyor hele ki üniversite bitip iş hayatı başladıysı hatırlamak daha da zorlaşıyor o yüzden insanları hoş görmek gerekiyor sanırım.
Bu duruma kesinlikle katılıyorum, hele belli dönem yüz yüze görüşmemiş insanlar birbirinden çok fazla uzaklaşıyor. Gözden ırak olan gönülden de ırak olur diye boşuna dememişler. İşte biz bu durumun oluşmasını engellemek aramızdaki bağları kuvvetlendirmek için uğraş vermiştik ama nafile aradaki bağ falan hikaye imiş. Ama şunu da gördüm platformla ilgilenirken buradaki arkadaşlarla aramızda epey muhabbetimiz oldu en azından halen görüşebiliyoruz.  :)
Alıntı
bir tavsiye de bu işi organize edenlere facebook'taki üyelik daha aktif kullanılabilir ve buranın reklamı orada daha kuvvetli yapılabilir bence.
Zaten organize eden arkadaşlarımız artık facebook üzerinden event oluşturup oradan haberleşiyorlar imiş. Bu konuya ayrıca uzunca değineceğim için çok fazla detaya inmiyorum.

Alıntı
1-Site portalına ne oldu... sitenin kullanımını pratikleştirmesi açısından ii olabilir... bir daha koyarsak daha ii olur... böyle bir durum söz konusu olabilir mi?
Portala ne olduğuna gelince, çok fazla arayüzü eskimişti gerek temasını yenilemek istiyorduk gerek daha canlı tutabilmek için. Ancak bu o kadar kolay bişey değil zamanımızın büyü bir kısmını buraya ayırmak icab eder ki bu fırsatı bir türlü yakalayamadık malasef. Daha sonra da bu olayın çok da önemli olmadığını düşündük çünkü zaten siteye 3, 5 kişi giriyor bu arkadaşlar da bu duruma takılmayacaklarını umuyorduk.

Alıntı
2-eskiden sitede köşe yazıları bölümü vardı... çok sert tartışmalar geçebiliodu... ama hiç olmazsa bir hareketlilik vardı... tekrar benzer bir bölümün açılması orta vadede siteye ilgiyi arttırır diye düşünüyorum.. mümkün mü?
Bu cümleyi en az 10 kez okudum acaba yanlış mı anlıyorum yoksa arkadaşlar köşe yazısı bölümünü tekrar mı aktif hale getirmemizi mi istiyor ?
İnsaf  Dikkat
Bilenler bilir, daha önce böyle bir bölüm vardı ancak arkadaşlar haftalık olan yazıyı yok onu bahane ettiler yok bunu bahane ettiler bi şekilde haftalık değil yıllık yazıldı ! (Gerçekçi sebepleriniz olabilir ama her defasında olursa bu iş bıkkınlık derecesine gelir. ) Artık bu yazıların gelmesi için peşinde koşacak kadar effor sarfetmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum ki zaten kimsenin yazı yazdığı falan yok.

Alıntı
3-yesevi mezunları genel itibariyle eli kalem tutan arkadaşlar... acaba foruma bir alt başlık olarak "yazılar" bölümü ona da alt başlık olarak "akademik-edebiyat-güncel/siyaset" vb... oluşturulduğu taktirde aynı bölümde eğitim gören arkadaşlar arasında bir etkileşim ve bunun sonucunda da daha faydalı ve uğrak bir forum ortaya çıkar kanaatindeyim... eğer bu tür bi bölüm açılırsa ilk etapta ahmet yükseltürk, m. ertin, fatihan, vb... rol ve görev almak isteyen arkadaşların insiyatifi ile güzel bir faaliyet olmaz mı?
Yukarda belirttiğim gibi yazı artık kimse yazmıyor hadi onuda geçtim, kişisel sayfalar açtık ne oldu ? Herkes birer yazı ekledi daha sonra arazi range rover.

Alıntı
4-"Nerede bu millet" diye bir başlık atılmış.. bence geçen dönemlerde siteye çok güzel bir katılım söz konusuydu... ama forum ortamı sani hiç bir tartışma olmadan, hiç kimsenin birbirini kırmadan kurabileceği ve yürütebileceği bir ortam olarak görüldü diye düşünüyorum... fakat bence foruma hareket katan asıl nokta o tartışmalardı... acaba yeniden fikirlerin tartışıldığı bir ortamın kurulması ve tamamen sansürsüsz olması mümkün değil midir?
Tartışmadan ziyade arkadaşların birbirlerine hakaret etmeye başlaması böyle bir ortamın oluşmasını imkansız kıldı.

Alıntı
5-yesevi mezunu hukukçu olan ve bu siteye aktif olarak katılabilecek benm bildğim en az 5 kişi var... diğer hukuk bölümünde okuyanlar ve hukuka ilgi duyan arkadaşlarla beraber bu sayının artacağı da muhakkaktır... bundan dolayı yeseviliyiz.bize bağlı yesevihukuk ve ya genCsoru tarzında bi adreste böyle bir ortam oluşturulabilir mi?
Bu olabilir ama çok fazla ilgileneceğinizi düşünmüyorum ama yaparsanız teknik olarak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Alıntı
Site neden ilgi görmüyor denirse. Herkes istiyor ama beceremiyor. Kiminin interneti yok, kiminin vakti yok, kimi zaten aktif değil niye gireyim diyor, arkadaşlarla haberleşme facebook üzerinden yapılıyor artık, siteye tepki gösteren olup girmiyorlar vs. Bence gene iyi gidiyoruz :)
Ahmet internetin içinde olduğundan ve organizasyonlarda genelde bulunduğu için 2 cümle ile herşeyi anlatmış aslında. Gerçekten iyi gidiyoruz. Koskoca Türkiye'deki mezun sitelerinde Alexa sıralamasında bile ilk 10da yer alıyoruz. Düşünün diğer mezun sitelerinin halini ?

Alıntı
Ayrıca 5. maddede sen sadece kendi bölümün ile ilgili düşünmüşsün. niye sadece hukuk ve siyasi bir tartışma& bilgi alışverişi olsun ki ? Her bölüm ile ilgili olsa kime zararı var ?
tabi bu düşüncem belki hukuk bölümünde okuduğum için oluşmuş olabilir. diye belirtmiş. Diğer bölümler için neden olmasın ?
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Sinema Kaynak Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu! Üniversite Taban Puanlari Taban Puanlari
Bu Sayfa 0.06 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu